Verzend- & retourbeleid

Het Collect & recycle platform HAVEP is enkel bedoeld voor ondernemingen die gebruik wensen te maken van deze service (B2B). Particulieren kunnen geen gebruik maken het Collect & recycle platform van HAVEP. 

Het Collect & recycle platform biedt het recyclen van de kleding aan als een service. Dat betekent dat het ontvangen, retour zenden en recyclen van de kleding in de prijs van het inzamelmiddel (dozen of bigbags met uitzondering van de pallet om de bigbag terug te sturen) is opgenomen. Zodra een bestelling voor het inzamelmiddel is geplaatst doen wij ons best om binnen 3 werkdagen het inzamelmiddel te verzenden. Dit gebeurt via onze vervoerspartner.  

Wanneer het inzamelmiddel gevuld is maak je eenvoudig een retourafspraak met de link die je ontvangen hebt in de bestelbevestiging. Het gevulde inzamelmiddel zal zonder verdere kosten door onze vervoerspartner bij je worden opgehaald. 

Het is niet mogelijk om een eenmaal besteld inzamelmiddel, ongevuld retour te sturen. Gekochte inzamelmiddelen kunnen niet gerestitueerd worden. 

Voorwaarden Eigen doos optie Collect & recycle

Met de eigen doos optie van Collect & recycle zetten we de volgende stap naar een duurzamer inzamelmiddel. Door een eigen doos te hergebruiken hoeven er geen nieuwe inzamelmiddelen opgestuurd te worden. Dit scheelt in de milieubelasting en geeft €5,- korting per Collect & Send doos. 

Zo betaal je alleen voor het transport, de recyclage en de rapportage. Om het proces even soepel te laten verlopen moet de doos aan de volgende voorwaarden voldoen:
•    Maximaal gewicht per doos is 25 kg
•    Maximale afmetingen van de doos zijn 46x53x35 cm
•    Minimale dikte karton 4 mm
•    Maak alleen gebruik van onbeschadigde dozen

Door het kiezen voor de eigen doos optie ga je akkoord met bovenstaande voorwaarden en beloof je hier aan te voldoen. Indien niet aan de voorwaarden wordt voldaan, behoudt Collect & Recycle zich het recht voor om je extra kosten in rekening te brengen, of om de eigen doos niet mee te nemen.
 

Verklaring verwerking kleding met logo's

Wanneer je gebruik maakt van het Collect & recycle platform verwerk je jouw oude bedrijfskleding op een verantwoorde manier. Wij zorgen ervoor dat de kleding en PBM's netjes gerecycled worden. We voorkomen dat de kleding die voorzien is van een logo opnieuw op de markt komt. Dit doen we door deze ondraagbaar te maken. Hier vind je een officiële verklaring van ons en onze recycle partner.