Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 05/03/2023 - 10:26
Afbeelding bij blog Voor wie is Collect & Recycle?

Het Collect & recycle platform is voor degenen die zijn oude werk-/bedrijfskleding op een verantwoorde manier wil afvoeren. Denk hieraan bedrijfskleding voor in de horeca, werkkleding voor in het magazijn of de beschermende kleding die gedragen wordt bij zwaardere beroepen. De keuze uit drie opties zorgt ervoor dat het platform flexibel ingezet kan worden. In dit blog gaan we dieper in op de verschillende mogelijkheden en hoe deze ingezet kunnen worden. 

Bring your own 

De optie om de te recyclen kleding zelf te komen brengen is mogelijk vanaf 100 kg. Op de locatie van het sorteercentrum is een weegbrug aanwezig. Deze optie is handig voor organisaties in de buurt van Tilburg die beschikken over eigen transport. Dit kan een eenmalige levering zijn of periodiek. Bij de weegbrugoptie zit een uitgebreide rapportage waarin de milieueffecten en recycle-oplossingen te vinden zijn. De rapportages worden opgeslagen in het account dat aangemaakt moet worden om gebruik te maken van de dienst. Maak hier eenvoudig een afspraak. 

Collect & Send 

Hoe makkelijk kunnen we het zzp'ers of MKB'ers maken om hun kleding te recyclen? Zo makkelijk als het ontvangen van een doos om deze vol op te laten halen. Zo is de optie Collect & Send ontstaan. Ook voor de kleinste optie wordt een uitgebreide rapportage opgesteld. Het is mogelijk om in een account een adresboek aan te maken, zodat er vanuit één account meerdere vestigingen voorzien kunnen worden van een inzamelmiddel. Dit is ideaal voor organisaties in de bouw, schoonmaak en andere bedrijven die meerdere vestigingen hebben. De inzamelmiddelen die aangeboden worden zijn: de Collect & recycle doos met een inhoud van maximaal 25kg. Of een bigbag met een inhoud van ongeveer 200kg. Bestel hier jouw doos of Big bag. 

Collect Big & Send 

Heb je grote hoeveelheden kleding? Of ruimte om kleding te verzamelen? Kies dan voor de optie Collect Big & Send! Dit kan vanaf 200 kg, die ongeveer overeenkomt met een volle pallet. Door het verzamelen van de kleding en deze in bulk te versturen bespaar je op transportkosten. Big & Send is ook de optie als je opzoek bent naar maatwerk. We denken graag met je mee over hoe een grote inzamelactie opgezet kan worden, hoe die grote kledingberg van A naar B kan komen, en of Collect & recycle een vast onderdeel kan worden van jouw duurzaamheidsstrategie. De vorm van de opdracht maakt niet uit, er zal telkens een uitgebreide rapportage volgen. Laat ons hier weten hoe we je kunnen helpen bij jouw recycle uitdaging.