Ingediend door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 05/03/2023 - 10:53
Afbeelding bij blog Re-think

De R-ladder is een belangrijk model in de kledingindustrie om de mate van circulariteit van een product of bedrijf te meten. Collect & recycle gebruikt het om de juiste recycleoptie voor een kledingstuk of PBM te bepalen. De stappen geven inzicht in de mate van hoogwaardigheid van een oplossing en helpen om bewuster te worden van de impact op het milieu.  

Een nieuwe manier van denken. 

De eerste stap van de R-ladder is ‘Rethink’. Dit gaat verder dan het nemen van simpele stappen om de impact op het milieu te verminderen, zoals het verminderen van ons afval of het recyclen van ons afval. In plaats daarvan nodigt ‘Rethink’ ons uit om onze huidige manier van denken, ons gedrag en onze systemen grondig te heroverwegen en te herstructureren om een duurzamer en verantwoorder resultaat te bereiken. 

Bewuste keuzes in de kledingbranche. 

Als producent van kleding wil je deze stap stimuleren door de drager bewuster te maken van zijn keuze. De eerste stap daarin is om af te vragen of een product wel nodig is. In de beschermende kledingbranche kennen we vele opties en is het bepalen van een passend assortiment onze expertise. We matchen werkzaamheden aan de juiste kledingstukken met het oog op duurzaamheid in materiaal en levensduur, zodat deze langer doorgedragen kunnen worden.  

Verlengen levensduur kleding door kwaliteitscontrole en was instructie. 

Werkkleding dat industrieel gereinigd wordt in wasserijen ondergaat altijd een strenge kwaliteitscontrole zodat deze zo vaak mogelijk gedragen kan worden. Wordt jouw kleding niet in een wasserij gewassen? Door het volgen van de was instructies op het (was)label in de kleding kan jouw kleding ook langer meegaan! Dus bij een kritische blik terug zorgen we met rethink voor een langere levensduur van een product nog voordat deze gerecycled hoeft te worden.